Într-un video filmat în seara zilei de 10 aprilie, se vede cum din microbuzul nr. 145 coboară 42 de oameni. O bună parte din ei erau de vârsta a treia. De asemenea, au fost văzuți copii. Secvențele au fost surprinse pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani. Pasagerii veneau de la Suruceni.

sursa de video: FB/Dima Rastorguev

INP a menționat că urmează să identifice șoferul, care riscă o amendă de 750 de lei și trei puncte de penalizare. Și asta pentru că numărul de persoane care au coborât din microbuz depășește numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a autovehiculului.

Totodată, INP a subliniat riscul la care se expun pasagerii atunci când se încumetă să urce în unitățile de transport supraîncărcate. „În cazul unui accident rutier sau atunci când șoferul frânează brusc, pasagerii pot primi traumatisme grave. Ne dăm bine seama că toți se grăbesc să ajungă la serviciu, școală etc., chiar dacă se supun riscului, dar ați putea alege alte mijloace de deplasare și să vă planificați timpul astfel încât să reușiți să ajungeți fără grabă în locul destinat”, a scris INP într-o postare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!