Potrivit procedurii, dosarul trebuie să corespundă cerinţelor prevăzute în Ordinul nr. 555-A din 11 decembrie 2018 al CNAM, iar oferta înaintată de noul prestator să fie în conformitate cu prevederile Programului unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Ulterior, cei care întrunesc aceste cerinţe sunt incluşi în lista potenţialilor prestatori de asistenţă medicală primară, după care Comisia CNAM de desemnare a prestatorilor evaluează la faţa locului capacitatea acestora de a oferi servicii medicale.

În urma evaluării, sunt desemnaţi prestatorii cu care urmează să fie încheiate contracte de acordare a asistenţei medicale în cadrul AOAM.

CNAM urmează să informeze instituţiile medicale publice din a căror componenţă vor fi delimitaţi titularii practicii libere a medicului de familie cu privire la revizuirea contractelor semnate anterior de companie cu aceste instituţii.

Examinarea dosarelor are loc în contextul reformei asistenţei medicale primare, care prevede ca alternativă exercitarea independentă a activităţii profesionale a medicilor de familie.

Amintim că, către data de 21 ianuarie curent, aproape 1.100 de medici de familie au solicitat atribuirea practicii medicului de familie, dintre care 46 au depus cerere pentru exercitarea independentă a profesiunii de medic de familie, 17 - pentru înființarea Cabinetelor individuale ale Medicului de Familie și 29 au optat pentru Centre a Medicilor de Familie. La acea dată, trei cabinete individuale ale Medicului de Familie au fost contractate de către CNAM și și-au început activitatea din 1 ianuarie 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!