Potrivit lui Codreanu, municipalitatea s-a adresat companiei care a executat lucrările de reparație a bulevardului, notificând, în același timp, și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în calitate de finanțator.

Am făcut notificări la compania respectivă, așteptăm să ne așezăm la masa de discuții, Inclusiv am notificat și BERD-ul, ca finanțator, pentru că este o povară pe care municipiul n-ar trebuie să o suporte. Aceasta trebuie să fie în garanția de bună execuție a celui care a executat lucrările”, a declarat Ruslan Codreanu.

Nici măcar nu s-a făcut recepția finală pentru bulevardul Ștefan cel Mare, și deja să ai valuri pe drumul pe care s-au luat credite pentru care și eu, și copii noștri vor plăti bani mulți, în euro, de la BERD și BEI. Și calitatea o vedem noi astăzi cu toții: grilele de scurgere a apei sunt distruse, valurile la fiecare stație de așteptare, e imposibil de mers cu mașina astăzi. Noi am făcut prescripțiile respective către compania care a construit, împreună cu ASD-ul am luat probele din asfalt și betonul care s-a turnat, să vedem a cui este vina. Dar lucrările trebuiau să înceapă mult mai devreme, însă s-a tot intervenit la caietul de sarcini. Cineva umbla și măsura cu rigla cât trebuie să fie turnat asfaltul, cât de înaltă trebuie să fie bordura, cuiva i se părea că parcările trebuie să fie de-a lungul bordurii, cuiva i se părea altfel. Și am ajuns la această calitate. Pentru că specialiștii trebuie să-și facă lucrul, iar politicienii trebuie să-și facă ce au mai bine. Iar atunci când intervine unul în lucrul altuia, iese calitatea pe care o avem pe Ștefan cel Mare”, a spus Codreanu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Referindu-se la o altă situație, edilul a dat exemplul unei lucrări executate recent în parcul Valea Morilor, unde a fost recent într-o inspecție.

La Valea Morilor am văzut anumite crăpături și fisuri apărute la scările nr. 4, construite la sfârșitul anului trecut, și i-am atras atenția antreprenorului, că dacă nu va remedia să fie calitativ, voi solicita să-i fie reținută garanția de bună executare”, a mai spus edilul.

Tot ce a fost în acest oraș a fost delăsat”, a subliniat acesta.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!