„(n.r. Igor Dodon) A fost săptămâna trecută și nu a fost nicio informație nicăieri. Toată lumea spune că a fost cu Greceanîi, dar ei nu au confirmat. Acum iar pleacă (n.r. la Moscova). Chiar ieri s-a întâlnit Filip (n.r. președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip) cu ambasadorul Federației Ruse. Se întâlnesc tot timpul. Până acum ați văzut să fie așa intens? Asta înseamnă că ei vor să-și ceară permisiunea să facă coaliție. Aceia din Occident o țin pe Maia Sandu din scurt și îi indică care sunt mișcările”, a declarat Vladimir Voronin.

 

După cea de-a doua întrevedere de la Președinție, unde democrații și socialiștii au discutat formarea unei majorități parlamentare, Igor Dodon a plecat la Moscova. Deplasarea a fost ținută în secret, singura informație oferită presei fiind că este vorba de „o vizită de lucru”.

Joi, democratul Pavel Filip s-a întâlnit cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău pentru a discuta despre „situația actuală din Republica Moldova”. Într-un comunicat, PDM a menționat că democrații sunt deschiși față de toți partenerii externi, inclusiv față de Moscova.

Un sondaj realizat la comanda PDM arată că majoritatea oamenilor și-ar dori o alianță dintre PSRM și PDM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!