Suspecții nu aveau acte de proveniență sau documente care ar permite vânzarea armelor. Totuși, aceștia și-au încercat norocul, plasând anunțuri pe diverse site-uri.


Armele și munițiile urmează să fie expuse unei examinări balistice pentru stabilirea categoriei și a tipului. „În continuare, sunt întreprinse măsuri pentru stabilirea modului de introducere în țară a armelor și a persoanelor implicate, cu atragerea la răspundere a făptașilor”, a menționat poliția într-un comunicat.

„Importul și comercializarea armelor și munițiilor, indiferent de categoria acestora, se realizează de către armurieri licențiați în domeniul dat, se procură obligatoriu doar din magazine specializate de arme, după care se pun la evidența organului de poliţie şi se deţin în baza permisului de armă. Pentru încălcarea prevederilor legale, făptașul este pasibil de răspundere penală sau contravențională”, au atenționat oamenii legii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!