„Este o adevărată diplomată”, explică Trump într-un interviu acordat pentru The Atlantic. „Ar fi fost foarte bună la ONU de exemplu (ca ambasadoare a SUA - n.r.)”, afirmă liderul de la Casa Albă. „Dacă aş fi numit-o, ei ar fi strigat nepotism, dar asta nu ar fi avut nimic de-a face cu nepotismul”, susţine el.

Continuând pe aceeaşi notă, preşedintele american a spus: „M-am gândit la Ivanka chiar pentru a conduce Banca Mondială”, instituţie fondată în 1944 la Bretton Woods, în acelaşi timp cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

„Ar fi fost excelentă pentru acest post, pentru că se pricepe foarte bine la cifre”, afirmă el referindu-se la fiica sa, al cărui soţ, Jared Kushner, este unul dintre cei mai influenţi consilieri ai săi. „Este calmă. Am văzut-o în situaţii de stres enorm, ea reacţionează foarte bine (...) Ea este cu adevărat prezentă când intră într-o cameră”, mai spune Trump.

Donald Trump l-a numit în cele din urmă pe unul dintre susţinătorii fideli, David Malpass, în fruntea Băncii Mondiale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!