„În realitate, nu există progrese în ceea ce priveşte reglementarea politică. Pentru Rusia, este foarte important să menţină un focar de pericol şi tensiune”, a explicat diplomatul ucrainean, în timpul unui discurs susţinut la Forumul de Securitate de la Kiev.

Viktor Krijanivski a adăugat că, din cauza unor astfel de focare, Rusia împiedică dezvoltarea normală a regiunii.

„Partea rusă nu este interesată ca cineva să se dezvolte mai mult decât Rusia, pentru că acest lucru ar fi în defavoarea sa”, a mai menţionat ambasadorul ucrainean, adăugând că Ucraina face tot posibilul pentru a rezolva situaţia, în special prin înfiinţarea de puncte de control comune la frontiera dintre Ucraina şi Republica Moldova, blocând, astfel, traficul ilegal de droguri şi de arme.

Amintim că, Rusia, Ucraina dar și Misiunea OSCE sunt mediatori în formatul 5+2 în rezolvarea conflictului transnistrean, R.Moldova și Transnistria ca părți, iar Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii în calitate de observatori. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!