Totodată, potrivit proiectului supus dezbaterilor publice, pentru elaborarea materialelor de evaluare se vor aloca suplimentar 4500 de lei pentru fiecare disciplină. 

Pentru traducerea materialelor de evaluare din limba română într-o altă limbă de studiu, pentru fiecare disciplină și fiecare limbă de studiu se vor aloca 1000 de lei suplimentar.

De menționat că proiectul de lege care propune instituirea celei de a treia sesiune de Bacalaureat a fost propusă și votată în vara anului trecut, autorii fiind câțiva deputați popular europeni. 

Inițial, autorii proiectului și-au dorit organizarea a patru sesiuni pe parcursul unui an, însă propunerea nu a fost acceptată de Ministerul Educației.

Parlamentarul Lilian Carp a declarat atunci că introducerea taxei pentru cea de-a treia încercare este o prevedere care contravine Constituției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!