Potrivit primelor informaţii, tânăra s-a simţit rău, după ce pe parcursul nopţii în casă a funcţionat instalaţia de încălzire autonomă. Serviciul 112 a fost alarmat la ora 10:00, iar echipa medicală a internat victima de urgenţă în spitalul raional. După mai multe investigaţii, s-a stabilit că tânăra a primit intoxicaţie cu monoxid de carbon. În prezent, viața acesteia este în fara oricărui pericol.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a menționat că un incendiu nu a avut loc. Toate circumstanţele cazului urmează a fi stabilite.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2019, 55 de persoane au primit intoxicaţii cu monoxid de carbon, iar trei persoane au decedat  după ce au fost utilizate în locuinţe instalaţii de încălzit necorespunzătoare sau sobe defecte. În acest context, pompierii au îndemnat oamenii să verifice starea aparatelor şi a sobelor de încălzit înainte de exploatarea acestora pentru a evita cazurile de intoxicaţii şi incendiile.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!