„Același iluminat public... Din august 2018, PSRM a făcut un șir de întrevederi în curți și a inspectat un șir de întreprinderi unde într-adevăr trebuie de schimbat iluminatul, noi am alocat cca 3,5 milioane de lei, avem un șir de scrisori cu semnături de la cetățeni, iar ulterior vedem la televizor că dl primar își face PR pe acest lucru, spunând că el decide ce străzi să le ilumineze. Putem înțelege că scrisorile care vin de la cetățeni, întrunirile din curți dlui nu le ia în considerație, dar face numai acolo unde îi este convenabil lui și Partidului Democrat care-l susține”, a declarat Dinari Cojocaru.

Vezi și: Încă două străzi din Chișinău au fost iluminate. S-au instalat becuri de aproape două milioane de lei (FOTO)

Socialistul a spus că aceeași strategie se aplică în cazul reparației drumurilor din capitală. „Am venit cu un șir de propuneri și cu arătarea unor locuri concrete și în ce mod, și în ce măsură de reparat, ca ulterior să aflăm că dl Codreanu, iarăși, utilizând banii Consiliului Municipal, pe care noi în comun cu consilierii îi votăm, să aflăm că el decide care străzi se repară. Nu am nimic împotrivă dacă dlui, ca organ executiv, vine cu niște sume din alte părți, neutilizate, ca să mai reparăm niște drumuri. Dar nu trebuie să fie în detrimentul persoanelor care nu au avut până acum drum și din cauză că cineva vrea să-și facă un PR politic nu vor avea în continuare. Lucrul dat trebuie din start stopat”, a spus acesta.

Vezi și: Porțiunea de intrare în comuna Budești va fi reparată capital. Când încep lucrările și cât vor dura

Socialiștii s-au arătat revoltați și față de acțiunile întreprinse în cazul parcului Valea Trandafirilor, spunând că și în acest caz Ruslan Codreanu încearcă să se promoveze nemeritat. „Dacă să vorbim despre acel PR pe care dlui și-l face la Valea Trandafirilor, unde noi am făcut un proiect destul de mare, frumos pentru amenajarea acestui parc, am făcut pași pentru a stopa acele vânzări ilegale sau puse nerațional, noi suntem cei care am insistat să se stopeze și construcția restaurantului Doina, și tot dlui, împreună cu fracțiunea sa, sunt cei care au votat pentru toate aceste construcții. Iar acum observăm că el iese și spune că e împotriva construcțiilor. Păi în CMC nu ridicai mâna ca acele construcții să fie făcute? S-a schimbat postura sau nu este rentabil ca dividend politic, dlui va spune că este împotrivă. Toate aceste stenograme noi le vom face publice. Cetățenii trebuie să înțeleagă că PR-ul politic nu trebuie făcut pe seama muncii cuiva sau pe minciuni. Dacă dlui este luptător aprig cu acele construcții ilegale, vreau să le facă. Dacă a călcat strâmb într-un moment, poate a fost impus de cei care îl supraveghează și care-l acoperă în această Primărie, lasă să spună, să nu se teamă, dar nu să iasă că luni el votează pentru, iar joi spune că este împotrivă”, a mai menționat Dinari Cojocaru.

Vezi și: Gata cu frigăruii făcuți în Parcului „Valea Trandafirilor”. Toate foișoarele de pe teritoriu vor fi evacuate

„În Primărie, la moment, un șir de funcții se încep a atribui după criteriul politic. S-a schimbat primarul, iar modalitatea de activare în Primărie rămâne aceeași. Vreau să avem un lucru transparent, o creștere a infrastructurii locale, pentru asta trebuie de lucrat, dar nu de făcut PR politic la televiziune”, a conchis socialistul.

Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni, Ruslan Codreanu a fost întrebat dacă va candida la alegerile locale din acest an. „Astăzi nu sunt decis, nu pot spune da sau ba”, a menționat acesta. A ezitat să spună dacă va pretinde la mandatul de primar și în luna martie, argumentând că „nu vrea” să răspundă acum la această întrebare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!