Imaginilea au fost trimise pe adresa redacției de o femeie din Fălești, care a solicitat să-i păstrăm anonimatul. Potrivit ei, ruda sa, care e internată în acest spital, ar fi nevoită să îndure condiții greu de imaginat. 

„Astăzi m-am ciocnit cu o situație deloc frumoasă care m-a pus pe gânduri și care m-a făcut să nu fiu indiferentă față de persoanele care sunt puse direct față în față cu așa mizerie. Am vizitat o ruda în incinta spitalului din or. Fălești. Acolo am găsit niște condiții mai rele decât în grajd unde stau animalele. Sperăm că autoritățile se vor autosesiza și se vor implica în soluționarea acestui caz”, ne-a scris femeia din Fălești.


Solicitat de AGORA, vicedirectorul Spitalului Raional Fălești, Nicolae Andrieş spune că instituția nu are nevoie de reparații. Ba mai mult, fotografiile nu ar fi făcute în spitalul raional.

La rândul lor, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au menționat că spitalul se află în gestiunea Consiliului Raional, iar Ministerul nu poartă nici o responsabilitate pentru situația din această instituție.

În februarie 2019, Spitalul raional Fălești a beneficiat de aparataj performant în cadrul unui proiect susținut de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Costul proiectului de la Fălești a fost de peste 1,7 mln de lei, dintre care un milion de lei a fost achitat de Compania Națională de Asigurări în Medicină, spitalul a alocat 419,6 mii lei, iar Consiliul raional a contribuit cu 300 mii de lei.

*Autor: Violeta Anușca, stagiară

  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!