În cadrul competiției, 8 echipe formate din 5 studenți și 2 elevi se vor baza pe creativitate și cunoștințele din domeniul ingineriei pentru a construi admirabile mașinării Rube Goldberg. Acestea sunt invenții cu o structură complexă, bazate pe o serie de reacții în lanț, în cadrul căreia se va îndeplini o acțiune finală simplă.

 Astfel, BEST Chișinău și Universitatea Tehnică din Moldova oferă echipelor energice o nouă provocare pentru proba finală: afișarea numărului 55 pe o foaie într-un mod inedit și total neașteptat.

 Ești intrigat? Consideri că ingineria este un domeniu al viitorului și dorești să îl explorezi? Vino cu prietenii să descoperi modul în care participanții au realizat sarcina anului la expoziția „Creația deschide Universul” pe data de 19-20 aprilie 2019, în incinta Centrului de Excelență TIC ”Tekwill„.

Pentru a fi la curent cu detaliile legate de competiție, vizualizați pagina oficială pe Facebook: UTM Rube Goldberg

*Imaginile sunt de la edițiile precedente.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!