Adresarea ACUM privind detaliile din raportul companiei Kroll a fost semnată de Dumitru Alaiba, Petru Frunze, Lilian Carp și Radu Marian. „Până vine răspuns la solicitarea precedentă, am mai întrebat cât s-a plătit din banii noștri pentru cele două rapoarte, am mai solicitat copii de documente și informație. Vă amintiți cum Ilan Șor a declarat că a dat în judecată compania Kroll pentru ”denigrare”? Am întrebat detalii și despre asta”, susține Dumitru Alaiba.

ACUM a mai solicitat copiile celor două contracte semnate de Banca Națională a Moldovei și compania Kroll, informație despre sarcinile formulate de Banca Națională a Moldovei față de compania Kroll în cele două contracte semnate de părți. De asemenea, aleșii poporului au solicitat sumele remunerărilor care derivă din cele două contracte pentru compania Kroll, cu specificarea sumelor achitate de facto de către Banca Națională a Moldovei, datele exacte la care au fost efectuate plățile în favoarea companiei Kroll și sumele achitate.

„Ținând cont de faptul că Ilan Șor a acționat compania Kroll în judecată în Marea Britanie, solicităm să ne informați dacă autoritățile șisau instituțiile britanice au solicitat vreo informație de la BNM despre cazul Ilan Șor vs Kroll”, vor să mai afle deputații ACUM.

Solicitați de AGORA, reprezentanții BNM au declarat că o asemenea cerere nu a fost deocamdată înregistrată, dar vor veni cu o reacție pe măsură ce vor analiza adresarea.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!