„Pentru succesele remarcabile obținute la Campionatul European de lupte 2019, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena sportivă internațională, Monica Babuc le-a acordat luptătorilor diplomele de onoare ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, sportivii vor beneficia de premii în valoare de 50 000 MDL (Victor Ciobanu), 25 000 MDL (Piotr Ianulov), 15 000 MDL (Anastasia Nichita) și 10 000 MDL (luptătorii clasați pe locul V) din partea ministerului”, se arată într-un comunicat al instituției.

Menționăm că la 14 aprilie 2019, sportivul moldovean Victor Ciobanu a luat aurul la Campionatul European de lupte greco-romane de la București. Victor Ciobanu a acces în finala Campionatului European de la București, după ce i-a învins pe croatul Ivan Lizatovic cu 3-1, bulgarul Avgustin Spasov cu 10-0 și ucraineanul de origine uzbekă Lenur Temirov, medaliat cu bronz la Mondialul de anul trecut. 

Din lotul Republicii Moldova au făcut parte 22 de sportivi și 4 antrenori.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!