(UPDATE 21:30) Potrivit martorilor, tot acoperișul catedralei s-a prăbușit. Pompierii nu reușesc să stăpânească flăcările care se întind cu repeziciune.

(UPDATE 21:10) „Asistăm la prăbușirea celui mai vizitat monument instoric din lume”, a declarat în context un istoric francez.

(UPDATE 20:55) Turla Notre Dame tocmai sa prăbușit, potrivit presei franceze. Turla avea o înălţime de 93 de metri.

(UPDATE 20:50) Flăcările au cuprins partea superioară a catedralei, inclusiv cele două turnuri de clopotniță.

(ORA 20:35) Incendiu la Catedrala Notre-Dame de Paris. Cauzele care au provocat flăcările nu se cunosc deocamdată. Mai mulți oficiali au menționat că probabil ar fi fost generate de anumite lucrări de renovare.


Biserica Catolică din Franța a lansat anul trecut un apel de strângere de fonduri pentru reabilitarea monumentului ajuns azi la vârsta de 850 de ani.


Primarul Parisului, Anne Hidalgo, scris pe Twitter, potrivit Le Monde, că în jur a fost creat un perimetru de securitate, iar primarul djunct al capitalei franceze a etichetat incendiul ca fiind unul „important”. Acesta le-a cerut oamenilor să stea la distanță pentru a nu îngreuna intervenția pompierilor.Clădirea a fost evacuată, iar în zonă a fost stabilit un perimetru de siguranță, în timp ce numeroase echipaje de pompieri au intervenit la fața locului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!