Vedeți mai jos o galerie cu fotografii care vorbesc de la sine:

> > > > > > > > > > > > > >

Potrivit ultimelor informații, interiorul clădirii nu a fost într-atât de afectat. Incendiul a izbucnit luni seara, în jurul orei locale 19:00. În prezent, nu se cunosc cauzele izbucnirii flăcărilor. Unul dintre cele mai dramatice momente a fost prăbuşirea turlei catedralei sau fleșa, cum i se mai spune, adică acel turn în formă de săgeată de la mijlocul catedralei, care ajungea la 93 de metri înălţime. Odată cu fleşa, s-a prăbuşit şi acoperişul pe toată lungimea impresionantă a catedralei, 130 de metri, scrie Digi24.

Amintim că președintele francez Emmanuel Macron a promis că impunătoarea clădire va fi restaurată. Iar UNESCO a menționat că este alături de Franța pentru „salvarea și reabilitarea acestui patrimoniu inestimabil”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!