Valentina Telaeva este eleva clasei a-XII-a și spune că asemenea programe de instruire sunt foarte necesare. „Această activitate ne-a fost foarte utilă pentru a putea distinge știrile adevărate de cele false”.

Ion Josan, un alt elev prezent la eveniment spune că „informația obținută în cadrul acestui curs este binevenită pentru toți consumatorii de media pentru a fi siguri că știrile pe care le accesăm nu sunt false și a evita dezinformarea”. 

Elevii și-au testat abilitățile de gândire critică făcând diferența dintre o știre falsă și una veridică.


Ecaterina Cojocaru, profesoară de geografie și educație civică la Centru de Excelență în Energetică și Electronică a venit la eveniment, însoțită de elevii din clasa a-XII-a.„ Suntem într-o eră a dezvoltării accelerate, a tehnologiilor informaționale, din acest considerent este necesară cultivarea unei educații mediatice, pentru a analiza informația primită prin intermediul canalelor media”.

Șefa Secției Colecții Digitale a Bibliotecii Naționale precizează că în cadrul proiectului educațional media vor fi organizate cursuri de instruire pentru elevi din alte instituții.„ Această materie este relativ nouă și deja se predă opțional și în școli”.

În incinta Bibliotecii Naționale este organizată în prezent și expoziția „Combaterea dezinformării: abordarea europeană".

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!