„Apelul a parvenit la 10:40. Un bărbat a efectuat apelul la 10:40 și a comunicat că în incinta Curții de Apel Chișinău este un obiect explozibil. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, geniștii, pompierii. Cetățenii și angajații au fost evacuați. Zona a fost încercuită. La moment se efectuează verificări”, a declarat pentru AGORA ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Recent, oamenii legii au fost puși pe jar după un apel primit de la un adolescent de 14 ani. Acesta a spus că școala de la Drochia ar fi minată. Alerta s-a dovedit a fi falsă.

Iar în octombrie 2018, de exemplu, serviciul de urgență a fost alertat cu privire la existența unei bombe la Judecătoria Chișinău, sediul Botanica. Și atunci, după lungi verificări, alerta a fost declarată falsă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!