Crima a avut loc pe 25 noiembrie anul trecut. La miezul nopții, poliția a fost alertată, fiindcă în satul Mereșeni ardea o casă. Ajunși la fața locului, oamenii legii au depistat cadavrele a doi minori, de 15 și 17 ani. De asemenea, a fost găsit și un tânăr de 18 ani, cu leziuni în regiunea capului. A fost internat în stare gravă la spital, dar peste câteva zile a murit.

În timpul cercetărilor, poliția a stabilit că din casă au dispărut telefoanele mobile ale adolescenților, dar și un topor. Ulterior, a fost reținut un suspect, un locuitor al satului Caracui din același raion, în vârstă de 23 de ani. După perchezițiile realizate în casa acestuia, au fost găsite telefoanele victimelor, dar și toporul cu care s-a comis crima.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul și-a recunoscut vina. A declarat că a făcut cunoștință cu cei trei adolescenți pe rețelele de socializare. S-ar fi înțeles să se întâlnească la Mereșeni, unde au consumat alcool. În urma unor neînțelegeri, între aceștia s-a iscat un conflict. Inculpatul a spus că i-a lovit pe cei trei cu toporul în regiunea capului, după care a dat foc la casă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!