Președintele Republicii Moldova și-a exprimat regretul față de incendiul Catedralei Notre-Dame în limba franceză. Ulterior, mesajul fiind tradus în română și rusă. Dodon a ținut să-i încurajeze pe francezi. Totodată, acesta „speră că specialiștii vor reuși să restaureze această perlă a culturii franceze”.

„Exprim un regret profund în legătură cu incendiul devastator care a distrus cunoscuta Catedrală Notre-Dame din Paris. Transmit sincerele cuvinte de compasiune și încurajare Președintelui Emmauel Macron și întregului popor al Franței”, a mai scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Premierul în exerciuțiu Pavel Filip a ținut să transmită și el un mesaj francezilor. Pe contul său de twitter, democratul a declarat că este îngrozit de incendiu, iar „Republica Moldova este solidară cu Franța și gata să-i ajute cu tot ce poate”.

„Total îngroziți de incendiul de la Notre-Dame. O icoană a creștinismului francez a fost grav testată. Republica Moldova este solidară Franței. Suntem gata să vă ajutăm cu tot ce putem”, se arată în mesajul publicat de Filip.

Președintele Partidului Liberal și-a început mesajul cu o întrebare: Notre-Dame de Paris, cea mai faimoasa catedrala din lume, și Titanicul, cea mai mare corabie din lume, s-au „scufundat” în flăcari, în aceeași zi, 15 aprilie, la distanta de 107 ani. De ce, cine poate raspunde la aceasta intrebare?”

Totodată, Dorin Chirtoacă a adus condoleanețe „omenirii” menționând faptul că „se merge într-o direcție greșită”.

Iurie Leancă și-a exprimat regretul față de cele întâmplate punctând faptul că „durerea cetățenilor francezi e durerea întregii Europe”.

„Gândurile mele sunt în aceste clipe alături de poporul francez, care trece prin momente dificile, privind cum arde unul dintre simbolurile istoriei franceze și europene”, a mai adăugat Lencă. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!