Achizițiia publică a fost desfășurată prin sistemul MTender, prin procedura Cererea Ofertelor de Prețuri cu licitație electronică. Valoarea estimată a lotului „Pere proaspete” a fost de 306 mii lei. Au fost depuse patru oferte de către diferite companii. În cadrul licitației electronice, prețul câștigător a fost coborât cu 18% față de prețul inițial oferit (25,95 lei/kg, preț inițial 31,5 lei/kg).

A prezentat oferta cu cel mai mic preț, iar actele în conformitate cu documentația de atribuire” – astfel a argumentat DETS Buiucani atribuirea contractului către compania câștigătiare „MELTAN” SRL.

Specificațiile tehnice ale perelor proaspete propuse de compania cîștigătoare:

Termen de păstrare IV-VI-2019.
Țara de origineOlanda.
Producător: „Speranta” SRL.

De menționat că la data publicării acestui material, lipseau date privind înregistrarea contractului la Agenția de Achiziții Publice.

Amintim că la începutul lunii aprilie curent, a ieșit la iveală faptul că șefa Direcției Educație, Tineret și Sport din sectorul Ciocana, Veronica Puiu, ar fi comandat pere olandeze la un preț de 36 de lei per kilogram, în timp ce producătorii de fructe autohtoni întâmpină mari dificultăți în ce privește realizarea mărfii.

„Bugetul pentru alimentația copiilor a fost mărit și personal am lobat acest lucru inclusiv la Guvern, nu pentru ca șefuleții să cumpere produse olandeze”, a menționat atunci primarul general interimar Ruslan Codreanu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!