„Bienînțeles vom merge împreună cu Blocul ACUM să ne reluăm mandatul pe care ni l-au dat oamenii. Personal voi merge împreună cu Blocul ACUM. Am decis cu Blocul ACUM să mergem la locale uniți”, a declarat Andrei Năstase.

Politicianul a menționat că este prematur să spună dacă va candida anume el pentru funcția de primar de Chișinău.

„Încă nu este numită data alegerilor, nu avem claritate să spunem dacă acest Parlament va fi funcțional să numească data alegerilor, pentru că e decizia Parlamentului. E prematur să discutăm acest subiect. Este o lege care spune foarte clar. Dacă aș avea puterea, eu aș face acest Parlament funcțional, care, bineînțeles, în cel mai scurt timp ar decide și cu privire la data alegerilor locale. Așa spune legea. Aș veni și cu o inițiativă de modificare a Codului Electoral și a legii cu privire la administrația publică locală”, a mai adăugat deputatul.

Amintim că Andrei Năstase a fost candidatul pentru șefia Capitalei susținut de PPDA și PAS la alegerile locale noi din anul trecut. Acesta l-a învins pe socialistul Ion Ceban în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin, acumulând 52,57% din voturi. Ulterior, însă, alegerile din 20 mai și 3 iunie 2018 au fost invalidate de instanța de judecată. Principalul argument invocat au fost mesajele live de pe Facebook postate în ziua scrutinului, care au fost calificate de către magistrații Curții de Apel, dar și de cei ai Curții Supreme de Justiție, drept agitație electorală. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!