„Ilan Șor a menționat faptul că relațiile de prietenie dintre cele două țări și popoarele lor au tradiții seculare, au un trecut, un prezent și un viitor comun. Totodată, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Șor au remarcat necesitatea fortificării relațiilor interetnice, dar și a păstrării multilingvismului în Republica Moldova, inclusiv cunoașterea și vorbirea limbii ruse pe teritoriul țării. Și asta pentru că limba rusă este limbă de comunicare la nivel internațional”, se arată într-un comunicat emis de Parlament.

Potrivit sursei, Ilan Șor a vorbit despre proiectele realizate la Orhei și l-a invitat pe Oleg Vasnețov să viziteze orașul.

Singura informație din comunicat care se referă la declarațiile diplomatului rus este că acesta „l-a felicitat pe Ilan Șor și pe echipa sa cu rezultatele obținute la scrutinul parlamentar din 24 februarie și i-a urat realizări în activitatea de deputat”.

Pe 11 aprilie curent, președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, s-a întâlnit cu Oleg Vasnețov. Atunci, Pavel Filip a subliniat deschiderea Partidului Democrat față de toți partenerii externi, inclusiv Federația Rusă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!