De exemplu, polițiștii au depistat vehicule cu defecte în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare sau de semnalizare. S-au găsit microbuze exploatate fără a avea o autorizație în acest sens, cu încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare. Mai mult, oamenii legii au dat de șoferi care nu aveau permis de conducerea pentru categoria respectivă. De asemenea, poliția nu a trecut cu vederea publicitatea neautorizată din autovehicule.

În rezultat, au fost întocmite 16 procese verbale, cu aplicarea amenzilor de la 450 de lei până la 750 de lei, cu trei puncte de penalizare. Totodată, doi administratori de firme s-au ales cu câte o amendă de 3.000 de lei pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice. Iar două microbuze au rămas fără plăcuțe de înmatriculare, pentru că acestea nu au trecut testarea tehnică.

Mai mult, oamenii legii au anunțat că au găsit șoferul de pe linia nr. 145, în mașina căruia s-au înghesuit peste 40 de persoane. „Polițiștii au stabilit că acesta avea 26 de pasageri supra normă decât cel indicat în pașaportul tehnic. Șoferul, în vârstă de 63 de ani, s-a ales cu amendă în mărime de 700 lei și trei puncte de penalizare”, a menționat poliția.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!