Ancheta cu privire la incendiul care a îngrozit Franța şi a provocat o undă de şoc mondială a început, în noaptea de luni spre marţi, să se orienteze către „pista accidentală”, potrivit procurorului Parisului Rémy Heitz, scrie news.ro.

Aproximativ 30 de martori - muncitori prezenţi luni şi angajaţi însărcinaţi cu securitatea edificiului - au fost audiaţi marţi, iar alţii urmează să fie audiați miercuri, a anunţat Parchetul.

„Avem în prezent aproximativ 50 de anchetatori mobilizaţi, vom studia totul şi se va afla întregul adevăr”, a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Julien Le Bras, patronul Europe Échafaudage, una dintre societăţile prezente în sit, a dat asigurări că toate procedurile de securitate „au fost respectate”.

Președintele francez Emmanuel Macron a promis că Notre-Dame va fi reconstruită în cinci ani. De partea cealaltă, un arhitect care a participat la restaurarea Castelului Windsor din Marea Britanie, Francis Maude, a spus că penuria artizanilor calificați şi dezbaterea privind modalităţile de reconstrucţie a catedralei ar putea constitui principalele capcane ale acestui şantier colosal. „Găsirea unui număr suficient de artizani capabili să lucreze în piatră, lemn, plumb, sticlă... este o provocare pentru acest sector în toată Europa”, a declarat Francis Maude, scrie Agerpres.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!