Pentru realizarea studiului, oamenii de știință au colectat de la un abator 32 de creiere de porc. Patru ore mai târziu, organele au fost conectate la un sistem ce pompa ritmic un lichid în jurul creierului, imitând astfel pulsul. Lichidul conținea sânge sintetic care transporta oxigen și medicamente pentru a încetini moartea celulelor creierului.

Organele au reacționat normal la administrarea medicamentelor și au folosit aceeași cantitate de oxigen ca și creierul normal. 

„Celulele creierului mor într-o perioadă de timp mult mai lungă decât am crezut până acum. Asta demonstrează că procesul morții celulare este un proces treptat, gradual și că unele dintre aceste procese pot fi fie amânate, fie conservate sau chiar inversate”, a declarat în context Profesorul Nenad Sestan, profesor de neurologie la Universitatea Yale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!