Potrivit inspectorilor de integritate, directoarea a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

„În perioada 02.05.2012–17.04.2018, Svetlana Malearciuc, contrar legii, a luat decizii și a semnat acte administrative în privința persoanelor apropiate: opt ordine în privința soțului, inclusiv de angajare și eliberare în/din funcție de paznic, și patru ordine în privința fiului, angajat și eliberat în/din aceleași funcții. Svetlana Malearciuc nu a informat organul ierarhic superior imediat, dar nu mai târziu de trei zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința soțului și a fiului. De asemenea, aceasta nu s-a abținut de la semnarea actelor administrative, de la încheierea actelor juridice și, respectiv, nu a soluționat conflictele de interese, rezultate din relația cu persoane apropiate”, se arată într-un comunicat emis de ANI.

După rămânerea definitivă a actului de constatare, care poate fi contestat în instanța de contecios administrativ, ANI va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Recent, un caz similar a fost constatat de ANI la grădinița din satulMândreștii Noi, raionul Sângerei. Și acolo directoarea și-a angajat soțul și fiul în calitate de paznici.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!