Centrul nou-creat va adăposti femeile şi copiii acestora pe o perioadă de până la 6 luni. Angajaţii centrului le vor oferi consiliere psihologică, dar şi sprijin social şi juridic. Totodată, beneficiarele vor fi ajutate să îşi găsească un loc de muncă sau să îşi lanseze o afacere. Iniţiativa face parte din proiectul „Combaterea violenței împotriva femeilor în R.Moldova: explorând și învățând din soluțiile locale”, realizat de PNUD cu sprijinul Republicii Coreea.

La târgul de caritate vor participa Gloria Gorceag, Mihaela Strâmbeanu, Cristina Gurez, Valeria Chiriac, Dorina Gherganov, Svetlana Gore, Alina Jalauc, Corina Frumuzachi şi Alina Zavtoni. Invitata specială a evenimentului este Oxana Munteanu, fondatoarea brandului Kasandruta.

Vizitatoarele târgului vor putea procura la prețuri accesibile haine, încălțăminte, genţi, bujuterii și alte accesorii.

Participantele susţin că prin această iniţiativă au posibilitatea să pună umărul la reducerea numărului de cazuri de violenţă.

Jurnalista Svetlana Gore este de părere că astfel de acţiuni fac dovada solidarităţii între femei. „PNUD Moldova a reușit să găsească o ecuație perfectă. În timp ce vizitatoarele târgului vor savura sesiunea de cumpărături și se vor alege cu ținute confortabile, banii lor vor merge către femeile care au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul nostru. Împreună vom reuși să oprim violența în familie”, spune Svetlana.

Târgul de caritate va avea loc, marți, între orele 16.00-21.00 în incinta Tucano Coffee Brasil, strada Alexandru cel Bun 91A.

Evenimentul se înscrie într-o campanie de colectare de fonduri pentru deschiderea primului centru social destinat femeilor care suferă din cauza violenţei în autonomia găgăuză. Până în prezent zeci de bărbaţi şi femei din ţară şi de peste hotare s-au solidarizat şi au făcut donaţii prin intermediul platformei de www. sprijina.md.  

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!