„Pentru a începe discuțiile asupra proiectelor trebuie să alegem conducerea Parlamentului. Cum poți da puterea toată în mânile oponenților tăi ideologici? Cum pot socialiștii să dea tot celor care susțin unirea cu România, celor care vor în NATO, celor care se judecă cu Mitropolitul Moldovei? Andrei Năstase nu va fi speaker al Parlamentului și să nu viseze. Poate va fi prim-ministru, dacă se va înețelege acolo cu Maia Sandu. Dacă nu, se va merge la alegeri anticipate”, a declarat Igor Dodon la postul public de televiziune.

Șeful statului a mai subliniat că pe parcursul următoarei luni lucrurile de pe scena politică nu se vor schimba și că discuțiile se vor precipita mai mult cu cât ne vom apropia de termenul limită pentru dizolvarea Parlamentului. „Prima ședință a Parlamentului a fost pe 21 martie, deci avem timp până pe 21 iunie. Cu cât mai aproape vom fi de data dizolvării, cu atât discuțiile vor fi mai constructive”, a mai adăugat Dodon.

Amintim că deputații PAS și PPDA au venit cu un pachet de legi privind „deoligarhizarea” țării și au propus ca în fotoliul de premier să revină Maiei Sandu, iar în cel de președinte al Parlamentului – Andrei Năstase. Ulterior, blocul a lansat o invitație generală la dialog, adresată deputaților anti-oligarhici. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!