„Pentru mine nu este vorba de a candida în sine, este vorba de reveni la serviciu, de unde am fost scos cu forța. Nu mai este obiectivul în sine să câștig alegerile. Dacă cetățenii vor favoriza persoana mea, voi lua în calcul o asemenea opțiune. Andrei Năstase este descalificat din start, din punctul meu de vedere, din cauza problemelor de la Air Moldova. Chiar dacă are alegerile câștigate din vara anului trecut”, a spus Chirtoacă.

Președintele PL este convins că Blocul ACUM ar trebui să propună în campania electorală pentru alegerile locale candidați extrem de bine pregătiți:

„La primărie nu este vorba despre partid, ci despre persoană. Blocul ACUM sau oricine altcineva trebuie să aducă un candidat cu pondere, care să se vadă că are capacitate în comparație cu alți candidați, inclusiv subsemnatul. Să tragă la cântar mai mult, să poată să rezolve mai multe”.

De cealaltă parte, deputatul ACUM, Vladimir Bolea a declarat în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21 că viitorii candidați pentru șefia capitalei trec mai întâi un filtru intern la partid.

„Astfel, persoanele care vor să fie primari, viceprimari, consilieri municipali, pretori vin în fața colegilor, citesc, iar colegii îl votează. Trebuie să-și convingă mai întâi colegii că sunt demni. Sunt diferite filtre.De la noi, de la PAS, sunt înscrise trei persoane cu potențialul de a intra în jocul cu potențialul de primar. Eu nu sunt în acest joc, iar despre alții nu pot spune”, a conchis Bolea.

Data alegerilor locale urmează să fie stabilită de către Parlamentul ales la alegerile din 24 februarie 2019. Mandatele primarilor și consilierilor expiră în vara anului curent, dar vor fi prelungite în mod automat până la viitoarele alegeri locale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!