„Vin cu o invitație către președintele Igor Dodon la o dezbatere publică televizată, în timpul cel mai apropiat, pentru a lămuri lucrurile și a înțelege împreună cu toți cetățenii RM de ce nu începe la modul real procesul de dezoligarhizare a țării. Credeți-mă, nu mă voi referi de la 2016 încoace, perioadă în care un președinte responsabil ar fi trebuit să se lupte cu acest regim criminal cum poate, că avea pârghii. L-aș întreba pe Dodon de ce cochetează în continuare cu PD și de ce abia așteaptă o ofertă de la Plahotniuc, de ce torpilează orice încercare de a reîncepe activitatea Parlamentului și de ce nu consultă fracțiunile în vederea desemnării unui prim-ministru”, a declarat Andrei Năstase.

Ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele a spus că Andrei Năstase poate să nu viseze la funcția de președinte al Parlamentului. La fel, șeful statului i-a îndemnat pe cei de la ACUM „să meargă la biserică, să se spovedească și să mai vopsească niște ouă”. Andrei Năstase a spus însă că Igor Dodon atacă blocul politic în așteptarea unei reacții, „ca apoi să se victimizeze și să poată justifica în fața patronilor săi refuzul de a demonta regimul lui Plahotniuc”.

„În ultimul timp, președintele Igor Dodon, care ar trebui să fie un președinte responsabil al acestei țări, s-a transformat într-un purtător de cuvânt al Partidului Democrat. Pentru el țara deja nu mai este capturată, iar dezoligarhizarea țării se  rezumă la neadmiterea în funcția de speaker a unui reprezentant din partea blocului ACUM. Acesta este un mijloc perfid și cinic de a bloca activitatea Parlamentului și votarea actelor normative de eliberare a instituțiilor statului. Dodon cunoaște că eu personal nu am nevoie de nicio funcție pentru mine, cu atât mai mult de funcția de speaker. Da, recunosc, sunt un visător care visez, doar că nu la funcții trecătoare, ci la libertatea acestui popor. Un lucru pe care vreau să-l spun clar e că nu mi-am dorit și nu-mi doresc pentru mine. Totul mi-am dorit să se producă pentru țară, așa cum spunea președintele american Kennedy. Igor Dodon știe că, în realitate, funcția de speaker este necesară doar pentru a dezbate și pentru a pune la vot pachetul de legi privind dezoligarhizarea. Este nevoie pentru demararea procesului de eliberare definitivă a RM din captivitate”, a spus co-președintele blocului ACUM.

Amintim că, anterior, contrar acuzațiilor lui Andrei Năstase, Igor Dodon a negat o eventuală înțelegere sau coordonare a acțiunilor sale cu Partidul Democrat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!