Ambasadorul Marii Britanii la București susține că „dacă va fi un Brexit fără acord cu UE și așteptăm să nu fie, dar este o posibilitate, drepturile vor fi aceleași doar pentru cei care erau în Marea Britanie înainte de momentul ieșirii”. 

”Dacă vom avea acordul negociat cu UE, va fi o perioada de realizare. Până acum, nu știm care va fi data-limită a acestei perioade, pentru că momentul Brexit s-a schimbat relativ des, dar aproape 18 luni sau doi ani, va fi situația absolut la fel cum este astăzi. Asta înseamna că cei care sosesc în perioada implementării vor avea aceleași drepturi că cei care erau deja acolo”.

Ambasadorul a ținut să precizeze că românii nu vor avea nevoie de o viză să călătorească în Marea Britanie, după Brexit. 

„După sfârșitul perioadei de implementare sau după momentul Brexit într-o situație de ieșire fără acord, nu vor avea nevoie de o viză pentru o ședere de până la 90 de zile. Dacă vor sta mai mult, este un proces foarte simplu, vor avea voie să rămână până la o perioadă de 3 ani. Și acesta este un alt proces foarte simplu. Pentru cei care au nevoie de o călătorie mult mai lungă este prevăzut și acest lucru”, declară ambasadorul Marii Britanii la București. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!