Amintim că cei doi candidați la prezidențiale au semnat, în dimineața zilei de miercuri, o înțelegere privind participarea la dezbaterea din această seară.

„Cum se face că Ucraina, una dintre cele mai sărace țări, este condusă de cel mai bogat președinte din istorie? De câți bani mai ai nevoie pentru a fi de ajuns?”, l-a întrebat Zelenski pe oponentului său, fost om de afaceri care a făcut o avere din dulciuri și care este acuzat că a eșuat în fața lupte anticorupție.

„Vedem o incompetență totală”, a replicat Petro Poroșenko. De asemenea, actualul președinte al Ucrainei a menționat că nu știe cum Zelenski va ocupa funcția de președinte, pentru că postul necesită experiență internațională și curaj. „Dvs ați spus că sunteți gata să învățați cum trebuie să conduceți o țară. Dar, eu vă întreb, dvs v-ați urca într-un avion condus de un pilot care a venit să învețe cum să o facă? Dvs, v-ați lăsa operat de un chirurg care abia învață cum se fac operațiile?”, a mai adăugat Poroșenko. 
Potrivit sondajelor, Vladimir Zelenski este cotat cu mari șanse să câștige alegerile prezidențiale din Ucraina. Pe 31 martie, în primul tur al alegerilor, comedianul a obținut victoria, cu peste 30% din voturi. Președintele Petro Porosenko nu a obținut decât jumătate din voturi, adică cel mult 18% din sufragii.

În R. Moldova, diaspora ucraineană a votat masiv pentru actualul lider, Petro Poroșenko, pe când ucrainenii de pe teritoriul țării - pentru actorul de comedie Vladimir Zelenski.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!