Pentru a evita procurarea de produse neconforme, ANSA recomandă consumatorilor să respecte măsurile de precauție. În primul rând să fie atenție la condițiile de comercializare: în căzi speciale asigurate cu oxigenarea apei, peștele trebuie să fie curat, cu un strat uniform de solzi, culoarea potrivit speciei, bronhiile roşii, cu nuanţă caracteristică speciei, fără rupturi.

Orice consumator este în drept să ceară de la vînzător prezentarea documentelor justificative: certificate ce confirmă calitatea acestuia, certificate sanitar-veterinare ale peştelui aflat în comercializare sau bonul de expertiză sanitară

De asemenea, consumatorii sunt îndemnați să cumpere produse alimentare specifice sărbătorii de Florii, numai din spații sau unități de comerț înregistrate sanitar veterinar. Se recomandă evitarea comerțului stradal, acesta avînd un impact negativ asupra sănătății consumatorilor și contribuie la apariţia toxiinfecţiilor  alimentare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!