„Credem că mai aproape de sfârșitul perioadei acesteia de trei luni, după care Parlamentul urmează a fi dizolvat, colegii din Blocul ACUM vor deveni un pic mai flexibili și vor examina o agendă comună, deoarece nu poți impune o agendă doar reieșind din doleanțele celor din Blocul ACUM. Este evident că urmează să creăm o majoritate parlamentară, este evident că și noi, socialiștii, avem o poziție și nu ne place mult mesajul public al celor din Blocul ACUM, aceste ofense și această impunere, acest șantaj politic”, a declarat Vlad Bătrâncea.

Socialistul a adăugat că partidul din care face parte își dorește să fie perceput de blocul ACUM ca partener și să fie acceptat așa cum este:

„Lucrurile care se propun de către colegi, de către Blocul ACUM – o coaliție situativă cu speaker de Parlament și prim-ministru din partea Blocului ACUM – sunt lucruri și poziții sterile, infantile. În mod normal, noi trebuie să discutăm și fără presă, să ne așezăm la masa de negocieri și să vedem cum se poate de condus statul Republica Moldova”.

Bătrâncea a reitarat că, din punctul său de vedere,  propunerea de a oferi funcția de Președinte al Parlamentului PSRM-ului este rezonabilă și adecvată.

„Suntem prima fracțiune cu 35 de deputați în Parlament, obținem funcția de speaker al Parlamentului, suntem gata să susținem un Guvern condus de cei din Blocul ACUM, și nu un Guvern minoritar, dar un Guvern cu competențe depline și considerăm că acest lucru este în avantajul Blocului ACUM și dlor primesc pârghii importante în stat și funcția de prim-ministru și împreună realizăm acea agendă despre care am discutat”, a mai spus socialistul.

În luna mai expiră termenul pe care îl oferă legislația pentru crearea fracțiunilor parlamentare. În cazul în care deputații nu vor ajunge la un numitor comun, Legislativul va fi dizolvat și vor fi anunțate alegeri anticipate.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!