Alegerile vor avea loc în 200 de regiuni, în care au fost deschise 29 982 de secții de votare. În registrul alegătorilor sunt înregistrați 30,3 milioane de oameni, iar 325.600 s-au înregistrat pentru apartenența la altă secție de vot în al doilea tur.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din statul vecin au avut loc pe 31 martie. În urma acelui scrutin, Petro Poroșenko a luat 15,95% din voturi, iar Vladimir Zelenski - 30,24% voturi.  

Potrivit sondajelor, Vladimir Zelenski este cotat cu mari șanse să câștige alegerile prezidențiale din Ucraina. Potrivit celor două sondaje date publicităţii joia trecută de către Centrul Razumkov şi grupul sociologic „Rating”, citate de agenţia de presă Unian, cu numai opt zile înainte de scrutin, Zelenski acumulează între 49,3% şi 51% din intenţiile de vot, în timp ce adversarul său, Petro Poroşenko, între 20,6% şi 21% din opţiuni.

Citește și: Alegeri prezidențiale în Ucraina: Poroșenko și Zelenski s-au acuzat și insultat reciproc în dezbaterea de pe stadionul Olimpic (VIDEO)


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!