Sturza intuiește că Plahotniuc „își dorește să continue să guverneze, așa cum a guvernat în ultimii 5-6 ani, fără opoziție internă sau externă, de unul singur să decidă și în numele justiției, al Parlamentului, al Guvernului, și în zona de business”.

„E un lucru care era extrem de confortabil pentru dlui de a fi ruler-ul (n.r. - conducătorul) suprem al Republicii Moldova. Acum, ecuația s-a complicat foarte mult, avem trei grupe distincte în Parlament, care au agende diferite, au sponsori diferiți, reprezintă interese diferite. Și atunci lucrurile sunt mult mai complicate pentru Partidul Democrat. Există foarte multe legende la Chișinău, analize, dar care mi se pare că sunt un pic artificial construite, este o incertitudine în Partidul Democrat”, consideră omul de afaceri Ion Sturza.

Fostul politician spune că PD are „un canal de comunicare cu cei din PSRM”, iar o alianță democrați-socialiști este „unica variantă plauzibilă de creare a unei alianțe”, crede Sturza.

"

"

„Mai există și varianta de rezervă a unei investiții masive individuale în deputații din Parlament. Nu cred că există o stare de liniște sau înțelegere cum vor evolua evenimentele în Republica Moldova astăzi în Partidul Democrat”, conchide Sturza.

Amintim că la aproape două luni de la alegerile parlamentare, grupurile care au acces în Parlament nu s-au înțeles încă în privința unei coaliții majoritare. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!