UPDATE 20:12: Între timp, Unian a publicat datele unui exit-poll TSN. Acesta îl favorizează ușor pe Poroșenko. Acesta a fost realizat pe un eșantion de 20.000 de votanți, la ieșirea din secțiile de vot.


Exit-poll-ul național este finanțat de mai multe ONG-uri internaționale și pretinde a fi nealterat de forțele politice.

Imediat după anunțarea rezultatelor preliminare, Zelenski a ținut să mulțumească ucrainenilor, familiei, echipei, jurnaliștilor și a promis că nu va trăda niciun alegător.

La ora în care în Ucraina abia s-au închis secțiile iar vestul încă votează, în Australia s-au numărat deja voturile. Acolo, la scrutin au participat 99 de oameni. 72 dintre ei au votat pentru Poroșenko. Între timp, la San Francisco abia s-a deschis secția de vot.

Trendul primului tur a arătat că Zelenski a fost votat la greu în centrul și sudul țării, dar și în regiunea Odesa. Poroșenko a fost lider în diasporă.

Citește și: Harta votului în Ucraina și în lume. Chișinăul și centrul Ucrainei - pentru Zelenski, vestul - pentru Poroșenko

Amintim că în primul tur Zelenski a fost ales cu mai bine de 30% dintre voturi, iar Poroșenko - cu nici 16%. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!