„Vladimir Putin nu planifică deocamdată să-l felicite pe dl. Zelenski. Trebuie de judecat după lucruri concrete, pași exacți. Legitimitatea alegerilor din Ucraina e pusă la îndoială odată ce trei milioane de ucraineni din Rusia nu au avut șansa să voteze”, a spus Peskov. 

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a avut însă o altă reacție. „Există o şansă de îmbunătăţire a cooperării cu ţara noastră”, a scris Dmitri Medvedev pe Facebook, în prima reacţie a unui oficial rus faţă de triumful electoral al lui Zelenski în alegerile prezidenţiale din Ucraina.

Umoristul Zelenski, ales zdrobitor preşedinte al Ucrainei, a anunţat duminică faptul că vrea să „relanseze” procesul de pace - implicând Rusia - în războiul în estul separatist prorus al ţării.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!