Candidatul PNL la europarlamentare Siegfried Mureșan, despre Iurie Leancă: „Nu pot să spun nimic pozitiv despre această candidatură”

Candidatul PNL la europarlamentare Siegfried Mureșan, despre Iurie Leancă: „Nu pot să spun nimic pozitiv despre această candidatură”

Se îndoiește de atașamentul european al lui Iurie Leancă și susține că nu poate spune lucruri pozitive despre acesta. Candidatul PNL la europaramentare, Siegfried Mureșan, a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că și-a făcut impresiile despre contracandidatul său, Iurie Leancă, încă din anul 2016 când acesta a mers pe cont propriu în alegerile prezidențiale din Republicii Moldova.

„În anul 2016 am condus delegația PPE în Moldova pentru a pregăti prezidențialele. În numele PPE m-am întâlnit cu reprezentanții tuturor partidelor care erau afiliate PPE. Mai multe erau: PAS, PPDA, PPEM și PLDM. Toate aceste partide în afară de unul singur au spus: da, prezentăm un candidat unic la alegerile prezidențiale. Noi le-am cerut să prezinte un candidat unic pentru a avea o șansă de câștig. Toți au spus da în afară de domnul Leancă”, a declarat Mureșan.

Europarlamentarul a adăugat că Leancă și-ar fi numit partidul fără a avea permisiune în acest sens:

Publicitate

„Se știe că domnia sa și-a numit partidul PPEM fără a avea acordul Partidului Popular European. A candidat singur la alegerile prezidențiale și a obținut un scor dezamăgitor. Am început să avem semne de întrebare cu privire la atașamentul său european. Nu pot să spun nimic pozitiv despre candidatura domnului Leancă. Toți credeam că e de dreapta, iar dintr-o dată candidează pe lista unui partid de stânga”.

În luna martie Victor Ponta a anunțat că Iurie Leancă va participa la alegerile europarlamentare pe lista partidului Pro România.

„Este pentru prima dată când un cetățean moldovean va candida pentru Parlamentul European, țara noastră nefiind membră a UE. Convingerea mea este că R.Moldova are o șansă doar prin integrarea în spațiul occidental.Până în 2015 am avut șansa să aderăm la UE și acolo să ne reunim cu țara de pe celălalt mal al Prutului creând același spațiu juridic, politic, cultural. Din păcate, criza din 2015-2016 a făcut tot mai dificil acest deziderat. Acum puțin am inversat vom ajunge în UE, în occident prin și cu România. Sunt sigur că vom face lucruri foarte bune pentru toți românii.Tot ce este bine pentru românii din România este foarte bine și pentru românii din Republica Moldova”, a declarat fostul premier moldovean pentru Agora.

Potrivit sondajelor, partidul Pro România ar obține 10 la sută din sufragii ceea ce le-ar permite să obțină 3 mandate de europarlamentar. Iar cei cotați cu șanse să ajungă în Parlamentul European, pe lista Pro România, ar fi Corina Crețu, Iurie Leancă și Mihai Tudose.

Amintim că, Partidul Popular European din Moldova (PPEM), condus de Iurie Leancă și Partidul PRO România, condus de Victor Ponta, au semnat, la Chișinău, un Acord de Colaborare și Parteneriat. Cele două formațiuni își propun să consolideze relațiile dintre România și R.Moldova, să soluționeze problemele cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului, dar și să dinamizeze procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal