Astfel în ianuarie-februarie 2019, adică până la expirarea termenului limită veniturile bugetului de stat din taxa de la declararea voluntară a mijloacelor bănești a fost de doar 874.100 de lei. La acestea putem plusa suma de 26.400 lei încasată din aceeaşi taxă pe parcursul anului trecut.
Câteva milioane în loc de miliarde
În consecinţă, din declararea voluntară a banilor, la bugetul de stat s-au încasat în total ceva mai mult de 900.000 de lei. O asemenea taxă ar rezulta din declararea voluntară doar a unor sume de doar 15 milioane de lei.
Alte 69.600 de lei au fost încasate din taxa de declarare voluntară a tranzacţiilor de vânzare-cumparare a bunurilor imobiliare/mijloacelor de transport

Circa 30.000 de lei au provenit din taxa de la declararea voluntară a tranzacțiilor de vînzare-cumpărare a cotelor-părți din întreprinderi, iar 93.600 lei - din taxa de declarare voluntara a diferenţelor pozitive rezultate din reevaluarea bunurilor imobiliare/mijloacelor de transport.
În total, potrivit datelor Fiscului s-au acumulat aproximativ 1,1 milioane de lei. Nici vorbă de legalizare a miliarde de lei, cum se vehicula şi se mai vehiculează în rândul unor experţi şi ale unor autorităţi.
Mold-street.com a încercat să afle de la autorităţi numărul persoanelor care s-au folosit de oportunitatea de a declara voluntar bunurile şi banii, dar am primit refuz motivat.
„Din păcate, suntem constrînși de prevederile art.16 alin. (9) din Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscal nr. 180/2018 de a prezenta informații la subiectul în cauză.
Utilizăm cuvîntul „din păcate” pentru că în cazul posibilității prezentării acestora toate speculaților a zeci și sute de experți naționali și internaționali se demonstrau a fi nule. Valoarea totală declarată se cifrează la cîteva milioane de lei", susţine Ministerul Finanţelor într-un răspuns pentru Mold-street.com.
Citește și: Deputații ACUM cer de la FISC informații despre rezultatele legii amnistiei capitalului (DOC)
Suma anulată - 194 milioane lei
Nici în domeniul stimulării fiscale, măsură ce prevedea anularea majorărilor de întârziere și a amenzilor neachitate la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat și fondul asigurării obligatorii de asistență medicală, inclusiv cele incluse în evidența specială, rezultatele nu par a fi impresionante.
Citește continuarea articolului pe Mold-street.com.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.