„Vovan Lexusov" este un necunoscut în clasa politică ucraineană - odată ce este o invenţie a umoriştilor ruşi. Însă „Vovan" şi „Lexus" sunt nişte obişnuiţi ai unor astfel de farse, a declarat unul dintre ei duminică.

Vladimir Kuzneţov - alias „Vovan” - a declarat, citat de agenţia rusă RIA Novosti, că acest cuplu pe care-l formează împreună cu Aleksei Stoliarov („Lexus") a purtat „trei conversaţii la telefon cu premierul kosovar din ianuarie”.

„El nu a părut să aibă cea mai mică îndoială că ar vorbi cu preşedintele ucrainean”, iar „noi i-am cerut să-şi afirme pe Twitter susţinerea faţă de preşedintele Poroşenko”, a adăugat umoristul.

„Este uimitor că Haradinaj nu este informat cu privire la «Vovan Lexusov» şi că şi-a şters tweetul abia după ce a aflat din presa străină că a căzut în capcană”, a declarat el.


Contactat de AFP, cabinetul lui Ramush Haradinaj a anunţat că avea să reacţioneze „în curând”.

„Vovan” a avertizat că înregistrările farselor telefonice urmează să fie difuzate după turul doi ale alegerilor prezodenţiale ucrainene de duminică.

Potrivit site-ului kosovar de investigaţie Insajderi, falsul Petro Poroşenko l-ar fi ademenit pe interlocutorul său cu o recunoaştere a Kosovo de către Ucraina în cazul unei victorii.

Citește continuarea articolului pe news.ro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!