„Alegerile anticipate, în condițiile statului capturat, nu vor schimba datele actualei configurații politice, ci vor conduce la irosirea în continuare a banilor publici de către regimul oligarhic pentru a-și menține scorul electoral.

Pentru a depăși impasul creat în Parlament, suntem deschiși în continuare să discutăm separat fiecare etapă a implementării procesului de dezoligarhizare a țării, începând cu formarea organelor de lucru în Parlamentul Republicii Moldova și, ulterior, instalarea unui guvern funcțional, capabil să implementeze legile adoptate.

Considerăm necesar să purcedem imediat la procesul de formare a organelor de lucru ale legislativului – a comisiilor, a biroului permanent, la alegerea președintelui Parlamentului. Nu există sarcină mai importantă astăzi decât reluarea procesului legislativ în Parlamentul Republicii Moldova, singura instituție legitimă a statului, care se mai poate opune dictaturii și oligarhiei. Fiecare zi de întârziere a activității Parlamentului ne aduce mai aproape de anticipate”, se arată în adresarea blocului ACUM.

Săptămâna trecută, blocul ACUM a propus crearea unui grup de lucru în vederea examinării actelor normative ale ambelor formațiuni ce țin de dezoligarhizare și îmbunătățirea vieții oamenilor.

Răspunsul socialiștilor însă a fost negativ. Aceștia au anunțat că nu vor participa la grupul de lucru, dacă PAS și PPDA nu sunt gata să accepte condițiile anunțate pentru formarea unei coaliții de guvernare. Vlad Batrîncea a spus că, prin astfel de inițiative, blocul politic „continuă să dea dovadă de egoism politic”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!