În timp verificărilor, angajații IGSU verifică dacă sunt respectate normele anti-incendiare. „Totodată, salvatorii recomandă responsabililor să se asigure că instalaţiile de încălzit, dar şi echipamentul electric este deconectat de la sursele de alimentare după finalizarea slujbelor, iar bisericile sunt dotate cu mijloace primare de intervenţie în caz de incendii. Mai mult, preoţii sunt rugaţi să permită accesul enoriaşilor în incinta lăcașelor doar în limita capacităţilor acestor, pentru a evita îmbulzeala, dar şi riscul unei evacuări problematice în caz de incendiu”, se arată într-un comunicat emis de IGSU.


În acest context, salvatorii au venit cu mai multe recomandări pentru enoriași. „Pompierii îndeamnă oamenii să menţină libere căile de acces în lăcaşe, pentru ca autospecialele de intervenţie să poată ajunge la timp în caz de situaţii de risc. Mai mult, enoriaşii sunt rugaţi să aprindă lumânări doar în locuri special amenajate, iar în situaţii de risc să apeleze de urgenţă Serviciul 112”, se mai precizează în omunicat.

Potrivit IGSU, până în Noaptea Învierii urmează a fi evaluate peste 1.400 de lăcaşe de cult din întreaga ţară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!