Conform datelor IDC, companiile IT moldovenești contribuie la dezvoltarea unei game largi de produse interne americane și din UE în diferite domenii, cum ar fi fintech, automotiv și telecomunicații, companii care utilizează tehnologii Big data, Cloud și Internetul obiectelor .

 „Pe măsură ce piața IT din Republica Moldova devine din ce în ce mai stabilă, se decantează caracteristicile competitive ale acesteia în raport cu cele din regiune sau chiar la nivel internațional. Experiența de lucru în culturi de pe toate continentele, preocuparea pentru calitatea serviciilor și accentul pus pe mediul de lucru al angajatului fac parte din avantajele strategice de care pot beneficia companiile ce aleg să înceapă sau să extindă colaborarea lor în Republica Moldova", a declarat Răzvan Savu, Senior Research Analyst, IDC România.

De asemenea, IDC a efectuat o evaluare amplă a potențialului capitalului uman disponibil în domeniul IT, calificărilor acestuia, sistemului educațional în proces de modernizare, dar și  sectorului asociativ dinamic. Toate aceste componente sunt evaluate prin prisma oportunităților, punctelor tari, punctelor slabe, dar și a riscurilor.

Studiul „Moldovan IT Players Priming for Worldwide Presence” a fost realizat de către International Data Corporation  cu suportul USAID și Sverige și constituie un îndrumar pentru luarea deciziilor privind extinderea afacerilor IT către Republica Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!