„Duminică, de Florii, m-am dus să mă închin în fața bisericii. Atunci am simțit un miros de picioare nespălate, deoarece oamenii dorm în biserică de un an și jumătate. Și am rugat pe mâna mea dreaptă să-mi aducă mirul. Atunci am dat de vreo trei, patru ori cu mir, apoi am plecat. Între timp, cei din biserică au dat cu „diclofos”, iar la scurt timp au chemat salvarea. Salvarea a constatat că nu-i nimic. Ei au mai stat la biserică 3-4 ore și au plecat acasă și acolo i-au sfătuit cineva „hai să mai chemăm salvarea odată”, a declarat preotul Florin Marin pentru sursa citată.

Mai mult, slujitorul Domnului este de părere că enoriașii care îl acuză  ar avea rude la Spitalul din Călărași, reușind astfel să fie internate fără nici un motiv:

„Cu tatăl șefului de secție de la Spitalul din Călărași noi ne judecăm, acesta face parte din tabăra cealaltă. Și au internat la spital o femeie care le-a spus medicilor că o doare ochii. Dar nu este adevărat. Oamenii din sat mi-au spus că ea a fost văzută acasă și nu este internată. Caută motive, văzând că pierd judecățile”.

Oamenii legii investighează cazul. Dacă va fi găsit vinovat, preotul riscă să fie pedepsit contravențional.

Scandalul de la Dereneu, Călărași a fost pornit în luna martie a anului trecut, atunci când lăcașul sfânt a trecut de la Mitropolia Moldovei în subordinea Mitropoliei Basarabiei. În acest sens peste 400 de enoriași au semnat o petiție prin care au solicitat ca biserica să treacă la Mitropolia Basarabiei.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!