Potrivit lui Peter Michalko, una dintre așteptările pe care le are Uniunea Europeană în raport cu țara noastră ține de faptul ca partenerii din viitorul Guvern să facă tot posibilul pentru a atinge progrese în implementarea Acordului de Asociere, prevederile căruia au menirea să facă viața cetățenilor din Moldova mai bună.

Ambasadorul a subliniat că UE a urmărit cu atenție modul în care au evoluat lucrurile în țara noastră  până la alegerile parlamentare din februarie. De asemenea, oficialul a urmărit ziua scrutinului și urmărește și perioada de după anunțarea rezultatelor


Șeful Delegației UE consideră important ca acum politicienii aleși, care au primit încrederea poporului, să ia deciziile prin care vor implementa așteptările cetățenilor:

„Țin să subliniez în această privință că relațiile între Uniunea Europeană și Republica Moldova sunt cu fiecare an din ce în ce mai strânse și mai puternice. Și este important acum ca din partea tuturor forțelor politice din Moldova, această bază a relațiilor și acest cadru să fie privit ca unul potrivit și care să rămână și pentru viitor”.

Oficialul european a adăugat că statul de drept și justiția trebuie să reprezinte o prioritate și așteptarea este ca noua majoritate de guvernare să fie formată în mod standard și transparent, cu respectarea voinței alegătorilor, dar nu prin metode care ar genera riscuri sau suspiciuni de corupere sau de folosirea justiției selective. 

"

"

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!