Tânărul spune că pasiunea sa a venit odată cu procurarea primul stup. Apoi a luat ceea ce produc albinele și a reușit să deschidă un mic atelier lângă casa sa, unde produce miere de albine și săpunuri naturale.


„Prin anul 2009 mi-am luat primul stup pentru mine și familie, apoi am văzut că-mi place, deasemenea și prietenilor mei cu care împărțeam impresiile și mierea, iar treptat a luat naștere o mică afacere. Pentru că am un lot de pământ la margine de codri și albini, mierea de mai, polenul cu miere, mierea de salvie sau cea polifloră sunt mereu în casa noastră, la alegerea tuturor. După ce am descoperit toate proprietățile mierii ,am început să produc diferite produse derivate din ea, cum ar fi șamponul solid și săpunurile naturale, cu diverse adaosuri de plante sau uleiuri”, spune Ivan.În ultima perioadă tot mai mult se discută despre necesitatea utilizării produselor BIO, iar Ivan și partenerul lui de afacere vin cu o alternativă pentru  produsele cosmetice și anume - săpunul artizanal. Acestea oferă pielii o îngrijire naturală și aromele din natură.

„Pentru producerea săpunurilor mă ajută prietenul meu, Nicolae, care este de fapt meșterul principal. Eu sunt pasionat mai mult de miere, iar el pasionat de săpunuri și în general alchimia lor în plin sens al cuvântului. Așa am decis noi să ne ajutăm reciproc. Săpunurile sunt făcute pentru diferite tipuri de ten, de la cel mai uscat la cel mai gras, atât pentru față cât și pentru corp”, adaugă Ivan.

Întreaga compoziție a șamponului solid și a săpunurilor este pe bază de produse naturale, precum uleiuri vegetale, semințe, miere iar compoziția nu este un secret, fiind indicată pe etichetă.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!