„Alegerile locale trebuie să aibă loc, deoarece mandatul primarilor actuali expiră în luna iunie. Cu siguranță, alegerile locale trebuie organizate. Ar putea să fie unele întârzieri în funcție de funcționalitatea Parlamentului. Să presupunem că Parlamentul va deveni funcțional și alegerile poate se vor decala cu o săptămână sau două. În situația în care Parlamentul nu este funcțional să stabilească data alegerilor, sunt sigur că vor fi mecanisme juridice, inclusiv prin unele interpretări ale Curții Constituționale, ca totuși această decizie să fie luată în așa fel încât alegerile generale locale să fie organizate în timpul reglementat de lege. Normal, ar trebui în luna iunie, or luna iulie, să fie organizate alegerile locale”, a declarat Candu.

Deși din punct de vedere legal alegeri locale ordinare pot fi organizate începând cu 14 iunie curent,  Parlamentul este cel care decide data exactă a scrutinului. Până la validarea mandatului următorului ales local, mandatul primarului ales sau al consilierului local rămâne în vigoare.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!