Înregistrarea audio a dialogului dintre pilot și controlorul de trafic aerian a fost publicată astăzi pe pagina de Facebook a blogului Runway. Potrivit înregistrării, ar fi vorba de cursa 9U 746 Istanbul-Chișinău, care pe 19 aprilie a fost operate de compania Air Moldova. Cursa era efectuată pe un avion închiriat de la compania ucraineană YanAir.

                 

Din înregistrarea audio reiese că pilotul, zburând deasupra zonei de sud a Republicii Moldova s-a distras de la traseu. Ulterior, aflându-se deasupra orașului Hâncești, pilotul a setat greșit presiunea pe altimetru, apoi a făcut o întoarcere spre dreapta apropiindu-se de minimul de siguranță.

Controlorul l-a întrebat pe pilot dacă totul este în ordine, dar acesta nu a oferit niciun răspuns.

La 7,2 km înainte de aterizare avionul a început să piardă brusc din înălțime. Astfel, acesta a aterizat la distanța minima permisă.

 Compania Air Moldova susține că pornit o anchetă internă pe acest caz. Totuși, compania nu raportează nicio plângere din partea călătorilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!